31 Mart 2014 Pazartesi

Hukuk adamları, Lut kavmi ve Tanrı


 Topluma karşı sorumluluğu yüksek meslekler, Lut kavmi ve Tanrı..!

İktisada giriş dersi,
iktisat tanımı ; İnsan ihtiyaçları sonsuzdur. Bunları karşılayacak kaynaklar kısıtlıdır. sonsuz insan ihtiyaçlarını kısıtlı kaynaklar ile karşılama bilimine iktisat denir.

Bütün iktisat kitaplarında, iktisat fakültelerinde iktisadın tanımı yukarıdaki gibi yapılır.

Gelişen dünyamızda tanımı üzerine yeniden düşünülmesi gereken en önemli konulardan birisi ''iktisat'' tanımı içindeki ''ihtiyaç kavramıdır.''

Çünkü  insan ihtiyaçları ''sonsuz'' değildir,  insan ihtiyaçları ''sınırlıdır''..!!!!

Sonsuz olan,, ihtiyaçları karşılama yöntemleridir.!

Yani beslenmek bir ihtiyaçtır.. ama bunu çok farklı yöntemlerle gidebiliriz. Çay simit yiyerek  2 tl ye..  döner  yiyerek 20 tl ye.. yahut lüx bir restaurantta şişesi 100 bin dolarlık şarap içerek 250 bin tl ye de giderebiliriz.!

Soğuğa karşı giyinmek bir ihtiyaçtır.. 50 tl lik bir kazakla yahut 5.000 tl lik bir kabanla..!

İletişim bir ihtiyaçtır.. 150 tl lik bir telefonla yahut pırlanta kaplı milyon dolarlık bir telefonla.

Örnekleri çoğaltabiliriz.

Eğer ihtiyaçların karşılama yöntemleri ihtiyaç haline gelirse ne olur..??
Kişiler makinelerdeki ''sonsuz dişli'' gibi çalışan çarklar içinde sürüklenip duracaktır.
Çünkü hangi gelir seviyesinde olursanız olun.. İhtiyacınızı giderecek bir üst seviye  olacaktır.!

Ve giderek yukarıya doğru tırmanan bu piramitte kişi kendi öz gücüyle ( zekasıyla, çalışkanlığıyla, karakteriyle) kazanabileceği şeylerin sınırına geldiğinde.. genel geçer ahlak  yahut hukuk kurallarının dışına çıkma eğilimi gösterecektir.

 Kadın  gerçekte ihtiyacı olmadığı halde daha lüküs bir hayat için kocasının hırsızlık yapmasına, hukuk dışı yollardan para kazanmasına, yolsuzluklara bulaşmasına göz yummakta, hatta bu konudaki serzenişleri ile eşini bu yola zorlamaktadır...!!

 Lüküs hayat için kocasını yolsuzluğa teşvik eden kadın ile.. lüküs hayat için karısını orospuluğa teşvik eden erkek arasında karakter olarak hiç bir fark yoktur...!! Bu yüzden çürüme toplumun her katmanına büyük bir hızla yayılmaktadır.!!

 Günümüzde lüküs hayat için kişiler çok rahat hukuk ve ahlak kurallarının dışına çıkabilmektedir.
Sorunda burada başlamaktadır. BAZI MESLEKLERİN MESLEKİ SORUMLULUĞU TOPLUMA KARŞI ÇOK YÜKSEKTİR. Bu kişiler lüküs hayat için.. yani ihtiyaçlarını giderme yöntemleri için.. Ellerindeki imkanları kaybetmemek için... hukuk ve ahlak dışı yöntemlere kaymaya başlayalı çok oldu.

Bir doktor işini doğru yapmazsa hastası ölür.
Bir pilot işini doğru yapmazsa uçak düşer ve yolcular ölür.
Bir gazeteci işini doğru yapmaz ve halkı yanlış yönlendirirse halk ölür..!!
Bir bürokrat işini doğru yapmaz ise, devlet ölür..!!
Bir din adamı işini doğru yapmaz ise, Tanrı ölür..!!

Semavi dinlerin bütün kitaplarında anlatılan en büyük günahlar, kişinin ihtiyaçlarını(!) gidermek için sapmış olduğu yanlış yolları anlatır.. Hırsızlık yahut açgözlülük gibi..!!

 İnsanların bu günahkar eğilimleri dünyanın her yerinde benzer yapıdadır. Gelişmiş ülkeler bunu çok önce fark etmiş ve  hukuk sistemleri sayesinde insanları kontrol altında tutabilmiştir.
 Ülkemizde hukuku koruması gereken kişiler bunu becerememiş.. eşlerinin yahut çocuklarının lüküs hayat baskısı altında kalmış, kendileri de lüküs hayatın sonsuz dişli sarmalına sıkışmışlardır.

'' hakimler cüzdan ile vicdan arasına sıkıştı '' lafı bir hukuk adamı tarafından söylenmiş ve durumu en net ifade eden cümledir.

Dünya üzerindeki vahşi kapitalizmin yıkıcılığını engelleyebilmek için ''ihtiyaç'' tanımının yeniden yapılması gerekmektedir. Ve iktisat kitaplarında ki tanımında değişmesi gerekmektedir.!

Ülkemizde ise kirlenmiş hukukumuzun temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü insanın doğasında yanlışa kayma eğilimi çok yüksektir.. LUT KAVMİNİN, TANRI TARAFINDAN ÖBÜR DÜNYADA DEĞİL DE BU DÜNYADA CEZALANDIRILMASININ SEBEBİ, Hukuk adamlarının yapmaları gereken işi yapmaması ve işin Tanrıya kalmasındandır...!!

 Ya hukuk adamlarımız işini yapacak.. yada Tanrı..!!

Çürüme her yerde..!!
Kaybetmekten korktuğunuz şey, ihtiyaçlarınızı giderememek değil.. ihtiyaçlarınızı giderme yöntemleridir.!!!!!! 

Not; Tanrı insanı bu dünyada sınar.. sevaplar ve günahlar deftere yazılır.. Öldükten sonra iyi insansanız cennete giderek ödüllendirilir, kötü insansanız cehenneme gönderilerek cezalandırılırsınız. Ancak bazı günahlarda Tanrı bu kuralı bozar. Kulunu yaşarken cezalandırır. ''Allah çarpacak'' deriz. Lut kavmi hikayesinin bize verdiği mesaj bu dur..!! Eğer toplum olarak çürümüşseniz..( ki günümüzde Türkiye'nin hali ) Tanrı sizi toplum olarak bu dünyada cezalandırır.. Allah sonumuzu hayır eyleye..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.