14 Mart 2014 Cuma

İnternet Aşkları

 Uygarlıklar tarihinde tüm zamanların en önemli keşfi ne ateş, ne yazı..! bence en önemli keşif internet..!
 Teknoloji üreten ülkelerin az gelişmiş ülkeler lehine farkında olmadan yaptıkları bir iyilik.. teknolojiyi kendi çıkarları için kullanırken hesaplamadıkları bir yan etki..

 Çünkü bu sayede Anadolu'nun ücra bir kasabasında ki bir kişi, istediği bir bilgiye anında ulaşabiliyor.. arzu ederse Londra'da ki bir üniversitenin ders notlarını bulabiliyor. Bilgiye ulaşmak insanlık tarihinde hiç bu kadar kolay olmamıştı..!

Lakin hayatımıza giren her şey gibi internet de bazı değişimlere yol açıyor.. Sosyal ilişkiler açısından bakıldığında bilişim çağında geldiğimiz bir aşama var ki.. ben ona çoktan seçme diyorum..!

 Yani insanlar arkadaşlık yapmak için köylerinde ki yahut mahallelerindeki yahut sınıflarında ki insanlara mecbur değil.. Kendisi gibi düşünen insanları, milyonlarca insan arasında seçerek bulabiliyor.. böyle bakıldığında her şey normal ve avantajlı gibi..!

Ama madalyonun diğer tarafını çevirdiğimizde başka bir sorun/değişimle karşılaşıyoruz..!?


 İnsanlar hayatı beş duyu organı ile algılar. Görmek, işitmek, dokunmak, tatmak, koklamak..!

Duyu organlarımızı kullanmadan elde ettiğimiz hazların ne kadar gerçek olduğu tartışmalıdır..!?
Yani aç bir insana ekmek fotoğrafı göstererek doyuramazsınız.. ekmek fotoğrafı açlığı gidermez..!

İnternet de aşk..!!!

 Duyu organlarında hissetmediğin bir şey..! Görmüyorsun.. sesini duymuyorsun.. dokunmuyorsun.. teninin kokusunu bilmiyorsun..!!!

 Ama aşık oldum diyorsun..!?

Roman okurken aşık olduğun kahraman gibi.. Tamamen beyninde yarattığın bir karakter.. istediğin yüzü.. istediğin sesi.. istediğin anlamları yüklediğin..

Romanlarda yazar bize bir karakter tarif eder.. ve herkes beyninde o karakteri farklı hayal eder..!

İnternet de böyle.. içinde bulunduğumuz şartlara, içinde bulunduğumuz sıkıntılara, içinde bulunduğumuz ruh haline göre kahramanlar yaratıyoruz..

Facebook daki paylaşımlar gibi.. 2 sene önce beğendiniz kaç şeyi hatırlıyorsunuz..? boş ver iki sene önceyi iki hafta önce beğendiğiniz şeyleri hatırlıyor musunuz..?

 Adı üstünde.. Sanal Dünya..!!! Gerçek değil.. her şey büyük bir hızla akıp geçiyor.. Boş bir bardağa su doldurmak için musluğun altında tutup suyu bir anda açmak gibi.. su çok şiddetli geliyor.. ama bardak boş...!!!

Yani demem şu ki..

Duyu organlarınızla algılamadığınız aşk, aşk değildir..! beyninizde yarattığınız bir ''şey'' dir.!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.