11 Mart 2014 Salı

Kürt Meselesi

Demokratik çözüm, barış, vesaire diyen ''siyasal Kürtlere'' ve yandaşlarına sorular..!!

1- PKK mı BDP in emrinde olmalı, BDP mi PKK nın ? Seçilmiş milletvekilleri mi dağdaki silahlı adamı yönetiyor ? dağdaki silahlı adamlar mı seçilmiş vekilleri..?

2- Demokrasilerde elinde silah olan örgütlere ne ad verilir..??

3- Demokrat kimliği altında (Kürt) ırka, kan bağına dayalı siyaset yapanlara demokrat yahut devrimci diyebilir miyiz..??

4- Barzani Diyarbakır'a hangi sıfatla..!! gelmiş ve Kürt halkını temsilen başbakanla aynı kareye girmiştir..?

5- Barzani'nin değirmenine su taşıyan Türk vatandaşı ''siyasal Kürtler'',
uyuşturucu, petrol, toprak ağalarının olaya ırksal bakmadığının farkında mı ?

6- En önemli soru.!! Bu gün bir Karadenizlinin yaptığı neyi..? bir Kürt yapamamaktadır..?

7- Benim yapabildiğim her şeyi yapabilen bir ''siyasal Kürt'', demokratik özerklik istiyorum derken neyi kast etmektedir..? bu demokratik özerklik denen şeyden, diğer Türkiye cumhuriyeti vatandaşları faydalanabilecek midir..? mesela İstanbul'da ki Kürtler'e yahut Türklere faydası ne olacaktır..?

8- 50.000 kişiyle silahlı halk..! ayaklanması başlatırız diye tehdit savuranlar.. Ülkenin geri kalan yerlerindeki Kürtlerin güvenliğini nasıl sağlayacaklarını hiç düşünmüşler midir yoksa Kürt halkının güvenliği onları ilgilendirmemekte midir..!!!?

9- Türkiye'de yaşayan tüm..! Kürtler adına pazarlık yapma hakkını PKK ya kim verdi..? PKK yı desteklemeyen Kürtlerin ne düşündüğünü soran yada onları temsil eden bir sivil toplum örgütü var mı..? Eğer böyle bir sivil toplum örgütü kurulursa PKK Militanları o örgüte ne yapar..? Devletin yanında yer alan Kürt aşiretlerine yaptığı saldırıları.. bu sivil örgüte de yapar mı ?

10- Yukarıdaki yazıda kullanılan ''siyasal Kürt'' kavramını tırnak içinde yazarak anlatmak istediğim ayrımın, okuyan herkes farkında mı..!!?
 
11- Bakü Tiflis Ceyhan Boru hattının  Kürdistan haritasında ki sınırı takip ederek denize ulaşması  tesadüf müdür ? Hangi şartlar oluştuğunda Boru hattını korumak için uluslar arası güçler sınır güvenliğini sağlayacak ve diğer tarafa kedimiz dahi geçemeyecektir.?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.