1 Mart 2015 Pazar

Demirtaş'a hatırlatma..!! teklif dahi edilemez..!!


Bu bloğun ilk yazısı '' hoş geldin '' yazısıdır.. ikinci yazı ise '' Kürt meselesi '' dir..!! sebebi bu konunun ülke için çok önemli olmasıdır... ve aynı konuyla ilgili 2 tane daha yazı yazılmıştır.. ( lütfen arşivden okuyunuz )

 Kürt meselesinden daha önemli olarak yobazlaşma... eğitimdeki sorunlar.. işçi hakları.. kadın hakları.. özgürlükler.. yağma.. talan.. gibi konuların var olduğunu düşünebilirsiniz..!!

Oysa yukarıda saydığımız konuların tamamı.. Kürt meselesi ile bağımlıdır...!!

Bir ülkeden toprak almak için o ülkenin çürümesi gerekmektedir..!!
Çürüme.. benim memurum işini bilir diyen Özal'la başlamıştır..!! Bu gün ki iktidarla da zirveye ulaşmıştır...!!!

Çünkü bu ülke kaynaklarını yağmalamak  isteyen yabancı güçler ve para için herşeyini satacak yabancı sermaye işbirlikçilerinin ( yabancı sermaye buna yağmalama değil, küresel pazarla bütünleşme diyor..!!! ) ana hedefi birleşik Kürdistan'dır..!!
Yeni kurulacak Kürdistana kurucu ortak olmak ve bu yeni devletin gelirlerini, kaynaklarını 50-100 yıl boyunca  kullanmaktır..!!

BOP 1973 petrol krizi sonrasında çizilmiştir..!!

1980 öncesine dayanan ve darbe sonrası mücadelesine devam eden onlarca sol tandanslı kürt siyasi hareketi vardır.. Burkay'cılar.. Denge kawa.. Rızgari.. beş parçacılar.. vs.. vs..

Bu hareketlerin tamamı.. zaman içerisinde tasviye edilmiş.. görünmez bir el sadece PKK ya '' OL '' demiştir...!! diğer örgütler ne para ne silah bulabilirken.. PKK ya önce akıl.. sonra para, sonra silah, sonra ne lazımsa verilmiştir..!!
Bütün bu destekler verilirken Kimsenin Kürtleri düşündüğü falan yoktur.. dünya üzerinde pek çok ırk var. Kürtlerin farkı nedir..!?

PKK yı tehdit olarak algılayan devlet, onunla mücadele ederken stratejik hatalar yapmıştır..!!
Düşmanı yanlış tanımlamıştır..!! PKK nın arkasındaki kişi ve kurumların niyetini tam olarak algılayamamıştır..!! Askeri anlamda başarı kazansa da toplumsal anlamda kaybetmiştir.!!

Yine de PKK, PKK yı destekleyen kişi ve kurumların istediği noktaya gelememiştir..!!

PKK 20 yıl boyunca silahla mücadele  etmiş ama sonuç alamamıştır..!!
Türklerden silahla toprak alınamayacağını fark edenler, projeyi değiştirmiş.. zorla almak yerine kandırarak almanın daha kolay olacağını görmüştür..

BOP projesi herkesin düşündüğünün aksine 11 eylül 2001 tarihinde  değil..1973 petrol krizinden sonra çizilmiştir..!!

1990 yılında Irak'ın ilk işgalinde de Türkiye'nin '' jeopolitik önemi '' artmış ve farklı bir stratejiye geçilmiştir.

1999 yılında APO yu.. bize (asılmama garantisini aldıktan sonra) teslim etmişlerdir..!! Ve hiç kimse APO yu bize neden teslim ettiklerini.. anlamamış.. yeni bir sürecin başladığını kavramamıştır..!! (bahçende başı ezilmiş bir yılan görürsen bunun için sevinme.. bu gün senden izinsiz bahçene girip yılan öldüren.. yarın seni öldürür..!)

Ve Ortadoğu'da milyonlarca Müslümanın ırzına geçilirken, 70 milyonluk Türkiye'de yükselecek islami muhalefeti engellemek için 2002 yılında ( Apo'yu teslim ettikten 3 yıl sonra) İktidara İslamcı bir parti getirilmiştir..!!
Düşünsenize, eğer iktidarda CHP olsaydı, Ortadoğu da kan gövdeyi götürürken, beyazıt camisinden çıkacak İslamcı militanları kim kontrol edebilirdi..?

Son 12 yıldır iktidarda bulunan hükümet, BOP'un eşbaşkanı olmakla övünmekte bunu kendi ağzıyla söylemektedir.

BOP'un en önemli ayağı birleşik Kürdistandır.. (Barzanistan) ve Kürdistan'a giden yolun taşlarını döşemek için varolan iktidar görevlendirilmiştir..!! bu görev karşılığında onlara verilen ödül.. kişisel zenginleşmelerine ses çıkarmama.. Türkiye'nin geri kalanını kendi yaşam biçimlerine göre düzenlemelerine ses çıkarmama dır..!!

Bugünün hikayesi geçmişte yazılmıştır.. devletler için 50 yıllık plan yapmak gayet normal bir şeydir..!! ilk Kürdistan haritası 1980 öncesi (yani 73  petrol krizinden sonra ) ABD/ AB de çizilmiştir

her proje gibi BOP da günün koşullarına göre revize edilmiş.. değişiklikler yapılmış.. planlanan zaman uzatılmış.. Ama Nihai amaç değişmemiştir..!!

Lakin..!! bütün bunlara rağmen.. Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının refleksi, Dedelerinin kurduğu bu devleti korumak yönünde çalışmış.. ve hazırlanan proje tam olarak hayata geçememiştir.

 Bunun en büyük nedenlerinden birisi Kürt nüfusun çoğunluğunun ayrılmayı istememesidir..!! 90 yıllık cumhuriyet tarihinde, bu topraklarda yaşayan.. farklı mezhep ve ırklara bağlı olan insanlar kaynaşmış.. kız almış-kız vermiş.. başka illere göç ederek oralarda yerleşik bir hayat kurmuş ve PKK nın tehditlerine rağmen.. sahip oldukları bu imkanlardan vazgeçmek istememektedirler....!!

Bu yüzden Yeni plan dolandırıcıların yüzyıllardır kullandığı taktiktir..!!

Yani 1 koyup, 5 kazanacağına inanmaktır..!!

İktidardaki badem akıllılar bölge de lider ülke konumuna yükseleceklerine inanıp, kendilerine verilen yol haritasını tamamen uygulamıştır..!!

Oysa Dimyat'a pirince giderken.. evdeki bulgurdan olacağız farkında değillerdir..!!

Çözüm süreci adı altında yaptıklarının tamamı, BOP a hizmettir..!!

Türkiye deki 12 milyon Kürt nüfusun yarısından fazlası batı illerinde yaşamaktadır..!! özerklik denilen kavram (!!)  batıda yaşayan Kürtlere nasıl bir fayda sağlayacak anlaşılmış değildir...!!

Diyarbakır daki Kürt eziyet görüyorda.. İstanbul daki görmüyor mu..!? Özerklik denilen kavram.. neden Irksal bazda verilmiyor da sadece çoğrafi olarak veriliyor..!!??  neden Laz'a.. Gürcü'ye.. Abhaz'a.. Rum'a.. Ermeni'ye verilmiyor da .. sadece Kürtlere veriliyor..!??

Sonuç ; Türkiye Cumhuriyeti sadece meclis yahut ordu değildir..!! Türkiye cumhuriyeti aynı zamanda  Türk Gençlerine  emanettir..!!

Ve Türk gençlerinin talebi nettir..!! hiç de öyle PKK nın açıkladığı gibi 10 madde falan değildir..!!

Madde 1.  Türkiye devleti bir cumhuriyettir.

 Madde 2.  Türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.

 Madde 3.  Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

 Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

 Millî marşı istiklal marşı'dır.

 Başkenti Ankara'dır.

 Madde 4. anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve

DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ...!!!!!!!!!!







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.