30 Mart 2015 Pazartesi

Bu bir Milattır..!! Ön seçimin öğrettikleri..!!


 Açık yazalım.. CUMHURİYET HALK PARTİSİ...!!!

 Kısaltmalar uzun süre kullanılırsa.. açılımı ve ANLAMI unutuluyor..!!

Cumhuriyetin ilk okul kitaplarındaki tanımı hala kulaklarımızda..
Neydi cumhuriyet..?
'' Halkın kendi kendini yönetme biçimi. ''

Yani halk/vatandaş/ben bölgemden bir temsilci seçerim, ve benim bölgemin sorunlarını, benim ihtiyaçlarımı anlatsın diye Ankara'ya gönderirim. Hükümet vekilleri sayesinde gerekli yasaları yapar.. bakanları aracılığıyla Yürütme erkini  kullanır ve devleti yönetir..!! Teoride işin özü budur..!!

Ve bu yüzden meclis çalışmalarını kayıt altına alan meclis tutanaklarında.. söz alan vekilin sadece şehri ve ismi yazar..!!!!!!!!!!  Partisi yazmaz...!!!!!!!!!!!

Cumhuriyet Halk Partisi.. adında cumhuriyet ve halk kelimeleri olmasına rağmen.. son 16 yıl boyunca halkı temsil edecek vekilleri seçme yetkisini halka vermedi..!!!!!
 Tıpkı isminde Adalet olan partilerin adil olmaması gibi..!!

Önce Deniz Baykal ( vebali vardır ve ödenemez) sonra Kılıçdaroğlu 16 yıldır Cumhuriyet Halk partisini temsil edecek vekilleri halka seçtirmemiş.. Kendileri atamışlardır..!!
Sonuç ortadadır.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ve şimdi yeni bir döneme girildi..!! 16 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisinde de ön seçim yapıldı..
ve bu seçim göstermiştir ki ; insanlar,, ön seçim ne demek unutmuş.. bir aday ön seçime nasıl hazırlanmalı unutmuş.. faydaları nelerdir unutmuş durumdadır..!!
 Yapılan ön seçim Halkı temsil için meclise gönderilecek Vekilleri değilde.. yarışma programında büyük ödülü alacak yarışmacıları seçer gibi olmuştur..!! Üyelerin büyük çoğunluğu da bu seçime ilgi göstermemiştir..
Sebebi, temsilcilerinden yıllardır kopmuş olması.. bir kaç tanesi dışında vekillerin ismini dahi bilmemesi.. ve Cumhuriyet halk partisine sadece bir görüşü temsil ettiği ve değerlerine sahip çıktığını iddia ettiği için oy vermesinden kaynaklanmaktadır.

Eğer gelecek dönem de Milletvekillerinin ön seçimle seçilecek olması tüzük değişikliğiyle kesinleşmiş olsa ne olur..!!??
( bu arada Tüzüğe bu maddeyi koydurmayan Baykal ve Kılıçdaroğlu'nu 16 yıldır destekleyen 1200 delege kimin adamı ayrı bir yazı konusu.. CHP nin kurultay delegeleri kaç yıldır kurultay delegesidir..? araştırılması gereken bir konudur..! eminim ki genel başkanlardan daha uzun süre kurultay delegeliği koltuğunda oturan insanlar vardır.. Maddi yahut Manevi fark etmez..! Dadını aldıkları içinde kalkmaya niyetleri yoktur..!!! )

Tekrar soralım ön seçim her zaman olsa ne olur..!?

- Vekil olmak isteyenler bu günden çalışmaya başlamak zorunda kalır,
- Siyaset sokağa, kahvelere, her gün inmek zorunda kalır,
- Parti üye sayısını artırmak yönünde bir çalışma yapmak zorunda kalır,
- Tek bir kişinin ki yerine ORTAK AKIL kullanılmak zorunda kalır,
-VE EN ÖNEMLİSİ,  adaylar kendisini kontenjan adayı olarak atayacak lidere yalakalık yapmak yerine, tabandan destek almak zorunda olduğundan sahada çalışmak, bu sayede yemek verdiği yerdeki garsondan, pankart siparişi verdiği ajansa kadar halktan (karşı görüşteki siyasi partiden) insanlara, partinin sloganlarını düşüncelerini anlatmış olur....!!
-Bu çalışmalar tabanı daha da fazla bilinçlendirecek, kendini yönetmek konusunda daha da istekli hale getirecektir..!!
- Adayların ön seçim yapılmadan liderlerin isteğine göre yazılması, bu ülkedeki siyasetin en önemli problemlerinden biridir..!! bu ülke de ki siyasetin kirlenmesinin en önemli nedenlerinden biridir..!!
- Kendisi temiz olmayan vekil.. diğer kirlileri ifşa edemez...!!!
- Tabandan tepeye dürüstlüğü, özgürlüğü, adaleti savunan bir partinin OTURMUŞ (!)  ön seçim sistemin de kirli olan, yetersiz olan vekil adayları seçilemeyeceği için.. meclise doğru insanlar gidecektir..!!
- Doğru insanların gittiği bir meclis doğru yasalar yapar, devleti doğru yönetir...!!!

- VE BU ÜLKEYİ DIŞARIDAN MÜDAHALE EDEREK YÖNETMEK İSTEYEN GÜÇLER AÇISINDAN.. 3-5 LİDERİ KONTROL ETMEK YAHUT TEHDİTLE ESİR ETMEK YETMEZ..!! bir halkın tamamını tehdit etmesi yada satın alması gerekir..!!

İş bu yüzden 2015 ön seçimi bir milattır..!!  Cumhuriyet Halk Partisinde bundan sonra ön seçim yapmayacak hiç bir genel başkan koltuğunda oturamayacaktır..!!

Ki doğrusu da bu dur...!!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.