17 Şubat 2015 Salı

Özgecan..!!



 ilk çağdan bu zamana, sapkın düşünceler içerisinde olan, diğer insanlara ve kamu düzenine zarar veren insanlar toplumun içerisinde olmuştur.

Sürü halinde yaşayan bazı memeli hayvan topluluklarında,  sürünün kurallarına uygun davranmayan bireyler sürüden atılarak, dışlanarak cezalandırılmakta.. tek başına hayatta kalma şansı olmadığı içinde bu sürgün cezası ölüm cezasına dönüşmektedir.

İnsanlığın (uygarlığın) ilerlemesi ile birlikte suçun engellenmesi kabile liderinin yahut , kralların emri ve otoritesi ile sağlanmaktadır. İSA'DAN ÖNCE 4.000- 2.000 yıllarında Mezopotamya daki uygarlıklar yazılı kanunlar yapmış, insanların bir arada yaşarken diğerine zarar vermesini engellemek, aynı zamanda kişi haklarını koruma altına almak, iftiralardan dolayı yanlış cezalandırmaların önüne geçmek gibi sorunları çözebilmek için, bu gün ki modern hukuka giden yolun ilk taşlarını döşemişlerdir.. Bunların en bilineni Sümer tabletleri ve Babil kralı ( M.Ö. 1750) Hammurabi'nin yazılı kanunlarıdır.

 Suç'u engellemek yönünde ki en önemli gelişme, tek tanrılı dinlere geçişle başlamıştır. Her şeyi gören Tanrı,  omuz başlarımızda oturup insanların davranışlarını deftere yazan melekler.. başkaları görmese de Allah'ın göreceği ve cezalandıracağı kavramı bireylerin suç işlemesini azaltmak hedeflidir..!!

Bütün semavi dinler benzer şeyleri söyler.. Hıristiyanlığın söylediği 7 günah yahut 10 emir işin en kısa ifadesidir. adam öldürme der.. hırsızlık yapma der.. muhafızların olmasına gerek yok.. Allah seni görür ve cezalandırır der.

Gelişen üretim ilişkileri, şehirleşme, insanlar arasında çıkan çatışmalar, kanunların daha kompleks olmasını ve detaylara inmesini de zaruri hale getirmiştir.

İslam çıktığı yıllarda  Hıristiyanlık'a kıyasla çok daha ilerici, devrimci, insanları iyiye, güzele, doğruya yönlendiren bir yapıda, insanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen bir yapıda çıkmıştır.

lakin 2.000 yıl öncesinden başlayan, insanların inançlarına seslenerek onları kontrol etme yöntemine dayanan inançlar sistemi, Günümüze geldiğimizde önümüzde kocaman bir sorun olarak durmaktadır...!!

Çünkü inançlar bilim değildir...!! Bilim değişmez ama inançlar değişir....!!!
Su 5 bin sene öncede 100 derecede kaynıyordu şimdi de..!!
ama inançlar öyle değildir.. Kişiye göre değişir.. Yoruma göre değişir...!!

İnsanların inançlarını kullanarak yönetmek isteyen yobazlar da yalan konuşarak kavramları değiştirir..!!

Adamın birisi kalkar 10 yaşında kız çocuğuyla evlenmek doğrudur diye fetva verir...!!

Başka birisi, annenin diz kapağını görmek günahtır diyerek anneyi bile cinsel tehdit olarak nitelendirir...!!

Hırsızlık devlet eliyle kutsanır..!!

Ayetlerle dalga geçilir...!!

Cemaatlere üye olunup bodrum katlarda sabahlara kadar hu çekilir..!!

Cemaat şeyhinin müritlerine tecavüz etmesine normal bakılır..!!

Hoca diye bir şaklaban kalkar, herkesin seyrettiği televizyon ekranlarına çıkar, maşallah, inşallah diye seksi kedicikleri sever...!!

Parayı dinsel söylemlerle bulan iş adamları..  ben hovardalık yapmak istiyorum diyemediği için, 3 saatlik muta nikahı kıyar ve Yaptığı ahlaksızlığa  Allah'ı şahit eder...!!

Kafa kesen, küçük kızlara tecavüz eden caniler devlet eliyle desteklenir.. tırlarla silah gönderilir..!!

İnsanları domuz bağıyla bağlayıp öldürenler serbest bırakılır..!!

İSE,

Bütün bunları seyrederek dinleyerek yetişen minibüs şoförü de arabasına aldığı kıza tecavüz etmeyi kendinde hak görür.. beceremeyince öldürür...!!

Tarih boyunca toplumun içerisinde sapkın davranışlar içerisinde olan insanlar vardır..

Ne zaman iktidara sahip olanlar çürür.. toplum içindeki çürümüş insanlarda gün ışığına çıkmaya başlar.. iktidardan cesaret alırlar.. çünkü kendileri gibi olan bir dünya beyinsiz ve yobaz toplum tarafından alkışlanmakta.. yaptıkları da hoş görülmekte.. onlara verilen cezalar uygulanmamaktadır...!!

Özgecan olayı bir örnektir... çan eğrisinin sonunda ki bireysel bir sapkınlıktır.. ama bu kadar uç noktaya gelmeden önce, şu an ülkemizde ve bölgemizde daha alt kademelerde bir dünya sapkınlık almış başını yürümüştür..!!

Mesele sadece erkeklerin kadınlara uyguladığı şiddet yahut cinsel taciz  meselesi değildir..!!

Mesele toplumdaki çürümedir..!!
Mesele insanları yöneten kişilerin yetersiz ve çürümüş olmasıdır..!!

Çözüm bilimdir..!!
İnsanlığa fayda sağlayan bilimdir..!!
Bu gün hayatınızı kolaylaştıran her şeyi, tıpta, teknolojide, tarımda, makineleşmede, bilim keşfetmiştir..!!

Eğitim sisteminin bilimsel temelden çıkıp, inanç temelli olmasının sonuçları Müslüman coğrafyasında görülmektedir...!!!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.