19 Nisan 2015 Pazar

Ermeni meselesi..!!


 Bir Ermeni meselesi almış başını gidiyor..!!!

Tarih, olayları kronolojik olarak kaydeden bir kütüphane çalışması değildir..!!
Tarih felsefesi olmadan Tarih okunmaz...
Dönemin sosyo-ekonomik koşulları bilinmeden Tarihten ders alınmaz.. diye bas bas bağırsakta, bizim her istihbari çalışmaya bir avuç tuzla koşan, mal bulmuş mağribi ''yetmez ama evetçi '' lere anlatamıyoruz..!!

Orhan Pamuk  '' Türkler 1 milyon Ermeni'yi öldürmüştür diyor '' ve bunu da tarihle yüzleşmek olarak savunuyor..!!
Papa soykırım yapılmıştır diyor, Avrupa Parlamentosu soykırım kararı alıyor..!!

Soykırım (Genoside) ; Bir ırka yahut dine ait kişilerin sadece o ırka/dine  mensup olmalarından dolayı öldürülmesi..!!

'' Türkler, Ermenileri katletmiştir, soykırım yapmıştır '' dediğinizde ifade ettiğiniz ve anlaşılan şu dur

Bir ırk, başka bir ırkı dünya üzerinden yok etmek amaçlı olarak diğer ırka saldırmıştır..!!

Bir ırk bunu neden yapar..!??? 

a) Kendisinin ari ırk olduğunu düşünüyordur ve tüm dünyadaki insanların kendi ari ırkından oluşması gerektiğine inanır.. ve diğer ırkları katleder..!!
b) özellikle '' bir '' ırkın (mesela sadece ermenilerin yada yahudilerin) tüm kötülüklerin kaynağı olduğuna inanıyordur ve sadece '' o '' ırka yönelik bir soykırım projesi yürütür.!!

Soru 1-  Türkler ermenilerin ortadan kaldırılması gereken kötü bir ırk olduğuna inanıyorsa, 1915 yılında Diyarbakır, Erzurum, Elazığ vs. (doğu ve kuzeydoğu illeri ) dışında, Osmanlı topraklarında Ermeni yaşamıyor muydu..!??
Yani İzmir'de, İstanbul'da, Antakya'da Ermeni yok muydu..!??
El cevap ; vardı..!!!!!!!!!!!! peki neden diğer illerde ki Ermeniler katledilmedi...!!???????

Soru 2- Türkler kendilerinin ari ırk olduğuna inanıyorsa, neden Ermeniler dışındaki diğer insanları katletmedi...!!???

Soru 3- Osmanlı tebaasından olan Ermenilere düşman ise, katletmek için neden 400 yıl bekledi..!! ?1915 yılından çok daha önce de yapabilirdi.!

( Neymiş, bir yalanı ortaya çıkarmak için yıllarca arşiv çalışması yapmaya gerek yokmuş.. izanı olan kişiler için doğru soruları sormak yeterliymiş..! )

Eğer Ermeni katliamı ile ifade edilen; 1. dünya savaşı sırasında  Osmanlı devleti yöneticilerinin yaptığı bir eylemse, o zaman da önce cümleyi doğru kuracağız..!!!!!!!!!!!!

Yani '' Türkler ermenilere soykırım yapmıştır '' gibi bir cümle kurup, ''Tüm Türk ırkına''  hakaret edip '' katliamcı '' yaftasını yapıştırmayacağız...!!

Devlet yöneticilerinin yaptıkları yanlışlar, bir ırka mal edilemez..!! bir ırkın tüm mensuplarına yönelik hakaret olarak kullanılamaz..!! 

(Osmanlı devleti içinde ki yöneticilerin ne kadarının Türk olduğu, Türkleri ne kadar temsil ettiği ayrı bir tartışma konusudur..!!)

O zaman Diyeceğiz ki ; Savaş esnasında Osmanlı devlet yöneticileri, çeteler halinde Türk köylüsüne saldıran, Düşman devletlere yardım ve yataklık yapan, Devlete düşman Ermenileri, hangisinin yaptığı ve yapmaya devam edeceğini de alnına bakarak ayırma şansı olmadığı için, cephe gerisinde arkadan saldırıları önlemek ve güvenli bir hat oluşturma amacıyla yerlerinden sürgün etmiştir..!!
Bu sürgün esnasında çevresel şartlara dayanamayan insanlar ölmüştür.!!! Çünkü çevresel şartlara dayanabilen ve sürgünden sonra hayatta kalan kişilerin var olduğunu.. bu günkü Ermeni diasporasının çalışmalarından anlıyoruz..!!!!!

Kaldı ki ''Osmanlı devlet yöneticilerinin'' Düşmanlığı sadece Ermenilere değil, Bu günkü TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURAN ATATÜRKÇÜLERE KARŞI DA VARDIR...!!!!!!!!!!

Ve Türkiye Cumhuriyetini kuranlar, ''osmanlı devlet yöneticilerini ''de cezalandırmış, ülkeden kovmuştur..!! Bırak devleti yöneten badem akıllıların yaptıkları yanlıştan tüm ırkı sorumlu tutmayı,
Türkiye cumhuriyeti devleti bile,,  Osmanlı devletinin yaptıklarından sorumlu tutulamaz..!!

Savaş sonrasında bizlere osmanlı devlet borçlarının ödenmesi olarak söylenen olay, eski devleti sahiplenmek falan değil,, ingiliz ve fransızların yunanlılarla beraber savaşa devam etmemesi için, yani  barış için verdiğimiz haraçtır...!!!!!!!!

Peki gerçek durum bu kadar netken, yahut binlerce yıldır süren savaşlarda çok daha büyük katliamlar olmuşken, yahut bu gün bile Irak'ta, Suriye'de sivil insanlar katledilirken ağzını açmayan Avrupa Parlamentosu yahut Papa yahut Orman Pamuklar..!!

Neden 100 sene önce osmanlı zamanında olmuş bir olayı pişirip pişirip önümüze getiriyorlar...!!!??????
Amaçları ne..!!!!!???
Dünya üzerinde ki her sorun çözüldü de , bir tek (Ermeniler kendisini psikolojik olarak iyi hissetsin diye) Bizlerin özür dilemesi mi kaldı...!???

Günümüzde Türk devletleri içerisinde,
( Macaristan'dan, Azerbaycan'a, Kırgızlara, Türkmenistan'a kadar)
Hangi ülke Türkiye kadar gelişmiş durumdadır..!!?? Atatürk Cumhuriyeti, tüm diğer Türk devletlerine örnektir, lideri konumundadır..!!
Ortadoğuda 75 milyonluk bir dev olarak haçlı ordularının önünde duvar gibi durmaktadır..!!!
( 1 mart teskeresinde görüldü )
Şu an güçsüz gözükmekle beraber, coğrafi konumu, deniz ulaşımı ve yer altı kaynaklarından dolayı POTANSİYEL ENERJİSİ ÇOK YÜKSEK BİR DURUMDADIR..!! gelecek nesiller bu potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye çevirebilir..!!

Bu potansiyel enerjinin harekete geçmemesi için ;
İnsan kaynağı kırılmalı,
Türkler Bilim ve teknolojiden uzaklaştırılmalı, yobaz ve dinsel eğitim içinde büyütülmeli.. bunun için ülkedeki yobazlar her türlü desteklenip iktidarda tutulmalı..
Komşularıyla savaştırılıp ordusu zayıf düşürülmeli..
İç isyanlarla parçalanıp bölünmeli ve topraklarının, nüfusunun bir kısmı elinden alınmalı..
Küçük zararsız, gelecekte ayak bağı olamayacak bir devlet haline getirilmelidir..!!

Bu gün Dünyanın en güçlü devleti bile, Türkiye'ye tek başına saldırmaya cesaret edemez..!!  Bu yüzden bir cephe, bir kamuoyu oluşturulmalıdır..!! Yoksa Avusturalyadan Anzakları  getirip nasıl burada savaştırtacaksın..!!
Bu kamuoyu da Türklerin Barbar.. Katliamcı.. vahşi bir ırk olarak TESCİLLENMESİ ile olur..!!
Bunun adına da tarihle yüzleşmek denir..!! bizim aklı evvel mal bulmuş mağriplerde buna destek olur..!!

Ama aynı mağripler,
Papanın;  Engisizyonda yaktıklarıyla bilim insanlarına karşı nasıl bir soykırım yaptığıyla neden yüzleşmediğini,, sormazlar..!!
Avrupanın ; Azteklere, Kızıl derililere yaptıkları soykırımla yahut  haçlı seferleriyle,, neden yüzleşmediğini,, sormazlar..!!

Sonuç ; Tarihle yüzleşme cümlesi aptalca bir entellektüelliktir...!! Politikacıların ve arkasındaki yağmacıların geleceğe yönelik olayları yönlendirebilmek için tarihsel olayları kendi çıkarlarına uygun kullanmasıdır..!! geçmiş geçmiştir.. akıllı adamlar gelecekle ilgilenir..!!

Amaç  Türklerin bu topraklarda işgalci olduğunu Türklere kabul ettirmek ve bu toprakları asıl sahiplerine pardon diyerek geri vermesini sağlamaktır..!! (Türkiyeyi parçalamaktır, SEVR dir ) yani  toprağı geri vereceğiz.. üste para/tazminat vereceğiz.. bir de bunu yaptığımız için özür dileyeceğiz..!?? ÖYLE Mİ..!!?? :)

Oldu güzel kardeşlerim.. bi sizin ananız güzel..!!

Vik Vik etmeyin.. Kürtleri, Ermenileri ayaklandırmaya uğraşmakla zaman harcamayın.. doğrudan söyleyin ve alabiliyorsanız gelin alın..!!
And olsun ki ; bu sefer savaşı sizin topraklarınıza da taşıyacağız..!! sadece Anadolu yıkılmayacak..!!!
Sizin evlerinizde yıkılacak...!!
Dünya üzerinde Türk'ün gitmediği ülke  kaldı mı..!!!!??


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.