22 Nisan 2015 Çarşamba

Enver paşa, Fettullah, Çehov...!!!!



 '' Piyesin başında duvarda asılı bir tüfek varsa, piyesin sonunda kullanılır..!! '' Anton Çehov

Dünyanın en gelişmiş robotu, hâlâ bir kedinin zekasına ve çevikliğine sahip değildir..!!

Savaşı sadece makineler kazanmaz..!! savaşı o makineleri yöneten komutanlar kazanır..!!

Yetişmiş, Zeki, Tecrübeli, Cesur, özgür düşünebilen, mesleğini ölümüne seven insan kaynağı, her yerde olduğu gibi, Güvenlik hizmetlerinde de önemlidir...!!

Ülkemizin ajan ve terörist yatağı olduğu, bölgemizdeki komşularda savaş olduğu, bu savaşın bize sıçrama ihtimalinin an meselesi olduğu, ne idüğü belirsiz mültecilerin her yerde olduğu, sınırların yol geçen hanı olduğu, eli kalaşnikoflu  eşkiyaların doğuda yol kesip kimlik kontrolü yaptığı, esnaftan partiye yardım yahut vergi adı altında zorla haraç aldığı, adliyelerin basılıp savcıların rehin alındığı bir ülkede,,
Güvenlik hizmetleri çok daha önemlidir...!!
Çünkü can güvenliği yoksa, asgari ücretin kaç para olduğunun da bir önemi yoktur..!!
Önce güvenlik..!!!!!!

Ülkenin güvenliğini sağlayan iki kurum ise, Türk Polis Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri dir..!!

Türk silahlı kuvvetlerinin komuta kademesi Ergenekon, Balyoz, İzmir casusluk gibi davalarla darma duman edilmiştir..!!! Subaylarımız Kim olduğu ne olduğu belli olmayan gizli tanıkların ifadeleri ile yıllarca cezaevlerinde esir edilmiş, bu süreç içerisinde dışarıda kalan subaylarımız da hükümetin talimatı var diyerek kışlalarına hapsedilmiştir...!!!!
 
2009 yılından itibaren ordunun sahadan çekilmesiyle(!) kırsal alanda PKK lı teröristlerin ağır silahlar depoladığı, yiyecek ve ilaç depoladığı, sığınaklar hazırladığı, yani büyük savaşa hazırlandığı bir süreç yaşanmaktadır..!!!

Daha sonrasında Cezaevindeki subaylari pardon  kandırılmışız, size kumpas kurulmuş,diyerek serbest bırakıldı.. serbest bırakıldılar da .. DÜĞÜN GEÇTİKTEN SONRA KINAYI KIÇINA YAK..!!!!!!

Terfi ve komuta sistemi bozuldu, yetişmiş subaylar tasfiye edildi, saha PKK ya bırakıldı.. atı alan üsküdarı geçti yani..!! pardon desen ne demesen ne..!!!!

Şimdi sıra Türk Polis Teşkilatında...!!!

Yüzlerce polisin meslekle ilişiği kesildi..!! 3 binden fazla müdür emekli edildi.. 20 binden fazla polisin yeri değiştirildi.. polis kolejleri ve akademi kapatıldı.. 

Sebep paralel yapılanma...!!
Fettullah cemaatinin bir ajan borsası olduğu, ulusal  güvenlik açığı yarattığı, 1998(!) yılında Hablemitoğlu'ndan başlayarak onlarca kitap, yüzlerce yazı ile anlatıldı...!!! Devletin ilgili kurumlarının raporlarına girdi..!! kimse haberimiz yok diyemez..!!!
Akıllarına yeni mi  geldi..!!!?!!

Yada Cemaat denen bu yapılanma sadece polis teşkilatında mı var..!??
Üniversitelerde yok mu..!?
Öğretmenler de yok mu..!?
Doktorlar da yokmu..!?
Nüfus idaresinde yok mu..!??
Yargı da yok mu..!? ( sahi ne oldu Zekeriya ÖZ..!?  )
Turizm bakanlığında yok mu..!?
Ulaştırma bakanlığında yok mu..!??
İş adamlarında yok mu..!??

Listeyi uzatabiliriz..!!  Ama gerek yok.. çünkü operasyonun hedefi cemaati ayıklamak falan değil, iç güvenlikten sorumlu Türk Polis Teşkilatını çökertmektir..!!!!

Bu operasyonların amacı, hükümet aleyhine çalışmayı aklından geçiren memurlara tehdittir..!!!
Paralel yapı operasyonu başladığından beri, tek bir yolsuzluk operasyonu duydunuz mu..!?
Mali şube ne iş yapıyor şu an..!??
Yoksa memlekette yolsuzluk mu bitti..!???

Şu an hangi memur, kendini ateşe atmaya cesaret edebilir ki..!!?? Hangi memur AKP li bir belediyenin, yahut bakanlığın yolsuzluklarını ifşa edebilir ki..!!??

Yahut gidenlerin yerine gelen tecrübesiz memurlar, büyük şehirlerde nasıl terörist takip edebilir ki..!!??

Şimdi de eleman açığı var diye bir baltaya sap olamamış, bir meslek sahibi olamamış, özel şirketlerden (sürücü kursu gibi ) bir aylık kursla aldıkları sertifikalarla özel güvenlik elemanı olmuş kazmaları, beline silah verip, güvenlik sağlasın diye halkın arasına salacaklar..!! ve bu tecrübesiz elemanlarda İstanbul'da terörü engelleyecek yahut hırsızlığı engelleyecek öyle mi..!!??

Ortadoğu yanıyor, ülkemiz PKK tarafından iç savaşla tehdit ediliyor, Hizbullah Diyarbakırda gövde gösterisi yapıyor, İŞİD sınırın 1 km ilerisinde kelle kesiyor.. İran, Suriye her an savaşa hazır..
Biz güvenlik kurumlarımızın insan  kaynağını yok ediyor, moral motivasyonu yerle bir ediyoruz...!!!

Bırak savaşı, kavgada bile, maçta bile moral motivasyon ne demek...!!!?? yaşayanlar bilir....!

Ulan bu 20 bin polisin hepsi mi amerikan ajanı...!!!?? bu emekli edilen 3 bin müdürün hepsi mi amerikan ajanı..!!??  eğer öyleyse bu adamlar hala sokakta.. üstelik daha da bilendiler...ajanlık faaliyetine devam ediyorlar..!!!!!! atsana içeri..!!!

Yok değil ise,, siz bu ülkeye ne yaptığınızın farkında mısınız ey badem akıllılar....!!!??

Hangi kriterler ile insanları cemaatçi diye yaftalıyorsunuz..!!??
Hükümet aleyhine olmak cemaatçi diye yaftalanmak oldu.!!
Kurunun yanında yanan kaç tane yaş var..!!?? 
Cemaatçi olmadıklarını ispatlamak için Sizin yüzünüzden millet rakıya başladı :)

Güvenlik kuvvetlerimize yapılan bu operasyonlar tesadüf değildir..!!!
Tıpkı Çehov'un duvarda asılı tüfeği gibi...!!! oyunun sonunda bu operasyonların nedenini daha iyi anlayacağız..!!

Güzellikle vermezsek.. zorla alacaklar..!!!
 Irakta, Suriye de olan Türkiye de neden olmasın..!??
Türkiye kaybedeceği bir savaşa hazırlanmaktadır...!!!
Savaşı kaybetmesi için gerekli tüm şatlar hazırdır..!!
Askeri besleyecek Tarımsal üretim yoktur..!! ( suriye kaç yıldır savaşta..!? savaşın ne kadar süreceği tarafların dayanma süresine bağlıdır..!!! iran-ırak savaşı 8 yıl sürmüştür..!! )
Moral motivasyon yoktur..!!
Komuta yeteneği olan insan kaynağı azalmıştır..!! 
Kimse kusura bakmasın.. bazı asker ve polisler vardır ki, bırak o adama can güvenliğimi emanet etmeyi.. çaycı yapmam çaycı..!! evet o kadar dangalak ve yeteneksizdirler..!!!!
Sanmayın ki ordunun yada polis teşkilatının her komutanı yada her müdürü cevval adamlar..!!!

Ortalık her şeyi bildiğini zanneden ama hiç bir şey bilmeyen aptallarla doldu...!! ki en tehlikeli durumdur..!! çünkü bilmediklerini ancak kaybettiklerinde kabul ederler...!!!
o zamanda kınayı hep beraber yakarız...!!!

Tarih Enver paşa gibi stratejik hata yapıp, cephede on binleri öldüren komutanlarla doludur...!!! Enver paşa hain değildir.. ama hırslarına ve stratejik hatasına onbinleri kurban etmiştir..!!

Bu imam hatip tedrisatının ötesine geçememiş badem akıllıların belki pek çoğu(!) vatan haini değildir..!!! Ama hırslarına, aptallıklarına, kendi kıçlarını kurtarma sevdasına ÜLKEYİ KURBAN ETMEKTEDİRLER...!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.