25 Aralık 2014 Perşembe

Yobaz'ın Panzehiri..!?


 Kendini özel ve önemli hissetme duygusu pek çok insan için önemli bir kavramdır.
Kişi zaman geçireceği yerleri yada kişileri bu duyguya göre seçer.
Kendisini sürekli aşağılayan, değer vermeyen, önemsemeyen, insanlardan kaçar.. onları dinlemek istemez.. ve kendisini iyi hissettiği kişilerin yanına gider..

 Pavyon kadınlarının erkeklere sundukları sadece cinsellik değil.. aslında bu duygudur..!!
Kişi kendini haremde kral zanneder.. bir geceliğine de olsa.. pek çok kadının değer verdiği erkek haline gelmiştir.. Çünkü cahilliğinin gizlendiği, zengin olmadığı halde zengin miş gibi davranıldığı, hizmetkarların (garsonların) etrafında fır döndüğü adam..  hasat sonrası sattığı  ürününün parasını cebine koyup, bir gece bile olsa, önemli insan olma duygusunu yaşamak isteyen, yurdum insanıdır..!!

Cahil kişilerin,  Yobazları takip etme sebebi budur.
Yobaz, cahil kalabalıkların sırtına biner... çünkü onların kendilerini önemli ve değerli hissetmesini sağlar..!! Tıpkı profesyonel pavyon çalışanları gibi..!!

 Cahillik, yobazlıktan farklı bir kavramdır..!! Cahil öğrenme isteğinde olabilir.. başarılı olur olmaz.. bu önemli değildir.. ama cahilde öğrenme hevesi vardır..!!

Tehlikeli olan yobazlıktır..!!
Yobaz, Cahildeki bu öğrenme isteğini kullanıp, onları kandıran kişilerdir..
Yobaz eğitimlide olabilir.. yobaz kişi kendi doğrularının kesinliğine inanır.. ve bilgisizliğini saklamak için kavramları değiştirir (malapropizm), iyi hatiptir, ikna edici konuşur, yalanlar söyler, akıl dışı uydurma hikayeler çıkartır, insanların gerçekleri görmesini engellemek içinde bilime, eğitime, akla düşmandır...!!
Ve etrafındaki cahiller sürüsünü kandırdıkça iktidarını pekiştirir..
Ve büyüklüğünü diğerlerine göstermek, kendine karşı çıkmayı düşünen insanlara gözdağı vermek için, iktidar sayesinde elde ettiği güçle, kendi doğrularına saldıracak her şeyi / herkesi çok gaddar yöntemler kullanarak cezalandırabilir..!!

Yobazlık sadece dinsel bir kavram değildir.. Pek çok din alimi, ömürlerini yobazlarla mücadele içinde geçirmiştir. Lakin Yobazların en çok kullandıkları yöntem dini söylemler olmuştur..!!

Çünkü Yobazlarla mücadele eden insanlara ateist damgası basarak onları lanetlemeleri, inançlı cahil insanlar gözünde, onları kötü ve yok edilmesi gereken insanlar olarak göstermeleri, daha kolay olmuştur.

Bu yüzden yobazlığın panzehiri; Cahiller tarafından din düşmanlığı gibi algılanacak söylemler değil.. tam tersine gerçek dini cahiller sürüsüne öğretmektir.  Atatürk'ün Kuran'ı Türkçeleştirmek için yaptığı çalışmaların temeli budur..!!
Hz. Muhammed  bu gün yaşasaydı, bu din bezirganlarının yaptıklarına ne derdi..!!!??

Bilim, Tarih, cahil insanlar tarafından kolay algılanabilecek bir şey değildir..! Cahil sürüsü gerçeklerle değil, masallarla ilgilenir.. yobazları dinlemekten daha çok keyif alır..!! Pavyona gitmek gibi..!!

Yobazların Atatürk düşmanlığının sebebi, onların yaşam alanlarını ortadan kaldırmasıdır..! Yobazların Atatürk'ün izinden gidenlere düşmanlığının sebebi de bu dur..!!!

Cahil kitlelerin, yobazların peşine takılma sebebi, kendilerini önemli hissetmelerindendir..!!
Yobazların yıkıcılığı, bilime karşı düşmanlığı, başka türlü var olamayacaklarını bilmelerindendir..!!

Yobazlığın iktidara gelmesi, bir ülkenin başına gelebilecek en kötü şeydir..!
Binlerce yılda, kuşaktan kuşağa aktarılarak yaratılan insan uygarlığı,, yobazların iktidarda olduğu dönemlerde kesintilere uğramış.. özgür yaşamak isteyen, yada yobazların söylemlerinin aksini iddia edenler yakılmıştır... bu günde kafaları kesilmekte yahut cezaevine atılmaktadır..!!

Yobazlarla mücadele, tek seferlik bir şey değil.. bir süreçtir..!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.