28 Aralık 2014 Pazar

CEPHE..!! Tweet öldürmez.. Mermi öldürür..!!


Cephe Birleşmekten farklı bir kavramdır..!!
Herkesin birleşelim diye konuşması.. aslında gel benim partime katıl anlamındadır..!!
Oysa farklı düşünceler, tek bir bütün gibi birleşemez..!!
 Farklı düşünceler Ortak bir hedef için, Bir cephe oluşturabilir..!! Böylece kimse, diğer grubun içinde eriyeceğim, kaybolacağım kaygısına kapılmaz..!!

AKP nin alacağı oy sayısı geldi 20 milyon da takıldı..!!! 21 milyon olmuyor..!
üstelik, 17-25 aralık olayları.. kendi içlerindeki kavga.. hali hazırda aldıkları oyları da düşürüyor..!!

Ne yapacaklarda Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşacaklar...!??

AKP ye karşı olmanın adı ulusalcılık oldu..!! ve bin kimlikli bir ulusalcılık oluştu.. Ancak içinden geçtiğimiz tarihsel dönemde, Tüm ulusalcılar romantik hayalleri bir kenara bırakıp GERÇEKÇİ OLMAK ZORUNDADIR..!!

'' Ulusalcı ve Kemalistler'in  çeşitli parti, görüş, siyasi oluşumlar vs. etrafında dağınık küme veya bireyler halinde dolaşmaktadır. CHP'de kalanlar, İşçi Partisi'nde saf tutanlar, hiç bir siyasi oluşum içinde yer almayıp bireysel hareket edenler, "Milli Merkez", "Milli İrade" vs. şeklinde bağımsız siyasi grupların içinde yer alanlar, hatta MHP'ye yanaşmış olanlar bulunduğu gibi,   "dünya görüşü" bakımından da  birbiri ile çelişebilen ve de siyasal bakımdan "sorunlu" bir kesimdir.

 Misal, yakın tarihle yüzleşip İttihat ve Terakki geleneği ile arasına mesafe koyan ulusalcılar olduğu gibi, "Kürt sorunu" olarak tabir edilen siyasi problemle kendilerince yüzleşip çeşitli "çözüm süreçlerine" soğuk bakmayan ulusalcılar da mevcuttur. Aynı şekilde, gardrop Atatürkçülüğü'nü 12 Eylül zihniyetinin bile gerisine çekenler, hayatını mafya-komplo dizilerine bağlayıp "kafasına sıkılacaklar listesi" hazırlayanlar,  "antiemperyalizm" ortak paydasından hareketle Atatürkçülüğü Marksizm, Leninizm, Maoizm, Enver Hocaizm, Castroizm vs. ile bağdaştıran sol kesim "ulusalcılarımız" da mevcuttur.

 Bunlara ek olarak, modernleşme tutkusunun altında yatan yabancı hayranlığı  siyasette mandacılığa tekâbül edenler, Kemalizmin özünde "Batıcı" bir hareket olduğu fikrine istinaden ultra liberallikte beis görmeyenler, namazında-niyazında ulusalcı-Atatürkçüler, yakasında her daim Atatürk rozeti taşıyan masonlar, uluslararası sermeye ile içli dışlı kodamanlar vs. de "ulusalcı" tabir edilen kesimde konuşlanabilmektedir.''

 Yani Bin kimlikli ulusalcılar..!!

Birleşik Haziran Hareketi, Emine Ülker Tarhan, İşci Partisi, Osman Pamukoğlu, Milli Merkez.. vesaire oluşumların bu seçimlerde başarılı olup meclise girme ihtimali yoktur..!!!!!!

Ulusalcıların başarılı olabilmesinin TEK KOŞULU..!, BİR CEPHE..! oluşturmalarıdır.. ( çok zor ama imkansız değil..!! sokaklarda eylem yaparak AKP yi durdurmaya çalışmaktan çok daha kolay..!! )

Ve hatta bu Cephe,  Sarıgül'ün Kılıçdaroğlu ile yaptığı  pazarlık gibi yapıp, seçimlere CHP çatısında girip, CHP li vekil sayısını 200 e çıkarıp, Meclise de en az 75 milletvekili sokmalıdır.!!!  oluşan CEPHE kendi arasındaki kavgaya sonra devam eder..!! Öncelik, tahta kurusu gibi yiyerek ülkeyi bitiren, ülkeyi parçalanmanın eşiğine getiren, AKP den kurtulmaktır..!!

Matematik ortadadır.! ve bu sinerji, demokratik yollardan AKP den kurtulmak için yapabileceğimiz tek şeydir..!! Morali bozuk ne yapacağını, nereye gideceğini bilmeyen milyonlar için, umut olacaktır. Sokak eylemleri yada ayrı gruplar/partiler halinde mücadeleler ile sonuç alınamaz..!!

Siyasetten kişisel çıkar beklemeyen herkesin.. bu cepheleşmeye destek vermesi gerekir..!!!
Ayakları yere basan gerçekçi  her ulusalcının.. bu cepheleşmeye destek vermesi gerekir..!!
Hayat filmlerdeki gibi değildir..!! Gerçek hayatta, yalancıktan cezaevine girilmez yahut ölünmez..!!

Aksi takdirde.. oylar yine harcanmış olacak ve (aldığı oy sayısı bir önceki seçimle aynı kalmasına rağmen ) AKP Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla 2015 seçimlerinden çıkacaktır...!!!!

Sonrasında da...... İmam soracak.. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini nasıl bilirdinizzz.??? İYİ BİLİRDİKKK.!!!!  GÖMÜN  ..... ....... !!!!

Sizde ( siz: yukarıda saydığım gruplardaki ulusalcılar!!) elinizdeki akıllı telefonlarla sokak çatışmalarına çıkarsınız...!! adam sana mermi atarken.. sen tweet atarak onu durdurmaya çalışırsın..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.