3 Aralık 2014 Çarşamba

% 10 barajı, Cambaza bak..!!


 Soru ; Anayasayı değiştirmek için gerekli AKP li milletvekili sayısına nasıl ulaşılır..!??

'' Cambaza bak oyunu ''
 Eski zamanlarda panayırlarda ip cambazları olurdu. yankesici ekibinden birisi Cambazın etrafında toplanmış kalabalığa karışır.. ve '' Cambaza bak.. vay anasını nasılda ipte yürüyor.. bak bak düşecek..!!'' diye bağırır ve insanların dikkatini o yöne çekerdi..
 Böylece vatandaş aval aval ipteki cambaza bakarken ekipteki diğer Dolandırıcılar, yankesiciler vatandaşın cebinden cüzdanını, parasını çalardı.!!

Eski numaradır..!!

Ama günümüzde hala kullanılmaktadır..!!

% 10 barajının düşeceği yönünde AYM nin açıklamaları Tam bir '' Cambaza bak oyunu '' dur..!!

Bazı aklı evveller..  % 10 seçim barajının düşeceğine inanarak CHP ve MHP den ayrılarak parti kurmakta.. Hali hazırda Meclis de bulunan CHP ve MHP tabanından OY çalma çalışmaları yapmaktadır.!

 Bu işin sonunda 2015 seçimlerinde, kimisi genel başkanlara küstüğü için,  kimisi yeni kurulan partilerde umut arayacağı için CHP ve MHP nin alacağı oy oranı düşmüş olacaktır.!
 Var olan seçim sisteminde daha önce CHP ve MHP ye giden oylar azaldığında Bu iki partinin meclise sokacağı vekil sayısı azalacaktır. Başka bir deyişle Meclis deki  sandalye dağılımı AKP nin lehine değişecek.. Ve AKP Anayasayı değiştirmek için ihtiyaç duyduğu milletvekili sayısına ulaşacaktır.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yani aldığı oy sayısı (!) aynıyken..!! diğerleri bir öncekinden daha düşük oy aldığı için milletvekili sayıları düşecek bu boşluğu AKP vekilleri dolduracaktır.!

Tekrar edelim çünkü önemli ;  Asıl amaç AKP nin Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşmasını sağlamaktır.!!

Olaya bak.. Bir kişi ( kimse bu adam..???? )  seçilme hakkını % 10 seçim barajının engellediğini söyleyerek, bireysel olarak AYM ye başvuruyor.. ve bu barajın düşmesi gerektiğini söylüyor..!!

% 10 barajının düşmesi durumunda Meclis de oluşacak çok partili/başlı bir yapı.. Türkiye deki bütün dengelere terstir. Ne Çözüm sürecini ilerletebilirsin.. ne orduyu savaşa sokabilirsin.. nede  şu ana kadar olduğu gibi istediğin gibi at oynatabilirsin..!!

 Tekrar koalisyon.. tekrar sıkıntı demektir. Hiç bir sermaye grubu bunu istemez. Türkiye'den nemalanan hiç kimsenin işine gelmez.!!
 Amaç AKP nin zincirini kısaltmaksa.. bunun başka bir dünya yolu daha vardır.. Hali hazırda Yüksek yargının elinde ''Laiklik karşıtı eylemlerin odağı '' olan partinin işlemiş olduğu bir dünya suç dosyası zaten vardır.. yenisini aramaya ihtiyaç yoktur. Yapmak isteyen yapar.!!! Ama böyle bir şey mümkün değildir.. Çünkü Paralel falan hikayedir..!! Bunların hepsi aynı tavanın balığıdır..!!

Sözün özü ; bu tartışma seçimlere 2 ay kalaya kadar devam eder. % 10 barajının düşeceğine inananlar etraflarına 1-2 milyon adamı toplar...!! bir yola girilince tekrar geriye dönmekte zordur..!! Bu süreç içerisinde CHP ve MHP iyice yıpranır.. Bunun sonucunda da  seçim sonucunda AKP sandıktan Anayasayı değiştirecek milletvekili sayısı ile çıkar.

 Anayasa değiştirilir..  Atatürk Türkiye sinin  egemenliğini tamamen ortadan kaldıracak başka nice yasayla birlikte, özerk yönetimler yasası da çıkar..!!

Cambaza bak..!!

Eski numaradır..!!

Çözüm ; önce CHP ve MHP nin vekillerinin ön seçim ile seçilmesini sağlamak..  sonrada CHP ve MHP nin  meclise daha fazla milletvekili sokmasını sağlamaktır.!!

Türkiye Cumhuriyetinin kaderi, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin ellerine bırakılacak kadar basit bir şey değildir..!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.