12 Ekim 2014 Pazar

Kürt Meselesi (2)


 Bilmeyenler için hikayeyi hatırlatalım.

Sirkten bir fil kaçar ve KÖRLERİN yaşadığı bir köye gelir. Tüm köy halkı bu hayvanı tanımak için köy meydanına toplanır ve kör oldukları için elleriyle fil'e dokunarak filin nasıl bir hayvan olduğunu anlamaya çalışır. bu arada sirk görevlileri gelir ve kaçan fili alır götürür.
Köylüler kahvede filin nasıl bir hayvan olduğu konusunda tartışmaya başlar..!!
Dişine dokunan der ki ; fil mermer gibi sert bir hayvandır...!!
Hortumuna dokunan der ki ; fil boğa yılanı gibi uzun bir hayvandır...!!
Bacaklarına dokunan der ki fil  sert derisi olan çınar ağacı gibi bir hayvandır..!!

Kürt meselesinde herkes baktığı yerden görüyor..!!

İşe kavramları düzeltmekle başlayalım.

1-Kürt olduğu için yani sadece ırkından dolayı bu ülkede hangi kişiye bir Laz'a bir Gürcü'ye bir Ermeni'ye bir Türk'e davranıldığından farklı davranılmıştır.!?? Yahut bu gün bir kürt benim yaptığım neyi yapamamaktadır.!? (anadilde eğitim demeyin verecek en az 20 cevabım var)
Bu yüzden Türkiye de Kürt meselesi yoktur.. Güney doğu meselesi vardır..!!

2- Eğer Türk halkında  Kürt'e düşmanlık gibi bir şey olsaydı.. yahut PKK nın yaptıklarından Kürtler sorumlu tutulsaydı..  oğlunu vuran komşusuna intikam için mermi yağdıran Karadenizli.. ilk şehit cenazesi geldiğinde de kürt kahvesine dalar, oğlunun kanını yerde bırakmazdı..!!!!!!!!

3-  Tüm Kürtler adına konuşma yetkisini PKK ya kim verdi..!?? PKK dışı kürt oluşumlara yahut PKK yı desteklemeyen Kürtlere karşı PKK nın geçmişte yaptıkları cezalandırmalar (örn; korucu köylerini yakmalar) herkesin malumudur..!! nerde demokratlık..!?? nerde insalcıllık..!?

4- Partiye Karkeren Kürdistan.. Kürdistan işçi partisi.. ilk yıllarında sol söylemle çıktı..  İlk yılları dahil olmak üzere 30 yıldır hangi Anti kapitalist.. anti emperyalist eyleme imza attı..!? Hangi emperyalist ülkenin aleyhinde eylem yaptı.. !?  Kan bağına, ırka dayalı politika üretmenin neresi demokratlık neresi solculuk..!!!

5- PKK nın bağımsızlıktan/özgürlükten anladığı nedir..!?? Bu gün Uluslararası uyuşturucu baronlarına kuryelik yaparken, bunu mecburiyetten (harekete finans sağlamak için vs..) yaptığını söylüyor..!!! demek ki Yarın mecbur kaldığında başka şeyleri de çok rahat yapabilir..!!??
PKK nın etiği de.. kuralları da.. yasaları da.. kendi çıkarına göredir..!? çıkarına aykırı davranan herkeste düşmandır.. Ajanlıkla suçlanır ve öldürülür..!!

6- 30 yıl boyunca PKK nın yarattığı terör olmasaydı.. bu gün yaşadığımız ülke ekonomik olarak daha güçlü olur muydu..!? bu gün siyasal olarak daha huzurlu olur muydu..!? bu gün kürtler daha fazla güvende olur muydu..!!?? evet olur du..!

7- Kürt realitesini yaratan PKK nın yaptığı silahlı eylem midir..!? Yoksa Dünyanın teknolojik ve siyasal olarak değişimi midir..!? Yani PKK hiç olmasaydı  binlerce yıldır yaşayan kürtler bu gün tamamen asimile mi olmuş olacaktı..!?? dilleri unutulmuş mu olacaktı..!? şarkıları.. yemekleri.. kıyafetleri.. töreleri unutulmuş mu olacaktı..!?
 hayır.. tam tersine çok daha fazla gelişmiş olacaktı.. Çünkü Türkiye nin geri kalanı bu hareketi Bir tehdit olarak algılamayacaktı..!?
elinde silah olmayan insanların olduğu.. yollara mayın döşenmeyen.. öğretmenleri öldürülmediği bir bölgeye turistler de daha fazla giderdi.. sanayi de..!!!
Kürt gençleri de  köylerini terkedip büyük şehirlerde huzurlu güvenli bir yaşam arayışı için göç etmezdi..!! 

8- Ortadoğu da bunca film dönerken...!!!!! Hiç bir Kürt'ün aklına şu soru gelmiyor mu..!?
   Bunca yıldır diğer devletler size neden yardım ediyor..!? Kürtleri çok sevdiklerinden mi..!? Kürtler dünyanın en nadide ırkı olduğu için mi..!? Bu kadar mı salaksınız..!! dağda onbinlerce adamı bakıp beslemenin.. onlara silah ilaç bulmanın.. yurtdışında örgütlenmenin.. vs..vs.. Apo'nun muhteşem aklıyla olduğunu mu düşünüyorsunuz..!??  Kürtlerin kendi öz gücüyle yada davalarına olan inancın kuvvetiyle mi bu kadar işin 30 yıldır sürdüğünü zannediyorsunuz..!!?? siz neymişsiniz be..!!!!

9- Tekrar edelim.. batı illerimizde yahut Avrupa da yaşayan kürtler, bir türk nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaktadır.. Doğuda yaşayamamalarının sebebi.. Türkler değil.. başka devletlerin istihbarat örgütlerine tetikçilik yapan eli silahlı PKK lılardır..!!

10-  ve son olarak ; Atatürk Türkiye'si bu ülkede yaşayan Rum, Ermeni, Kürt vesair tüm ırklar ve tüm din/mezhepler için huzur içinde yaşayacakları en doğru adrestir..!! Atatürk Türkiye'si yıkılırsa herkes altında kalır..!! tarihte örnekleri mevcuttur..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.