18 Ekim 2014 Cumartesi

Aşk..Güven..Özgürlük..!


Aşk.... Sevgi... Güven... ve Özgürlüğe dair..!!

1- '' Nasıl kafa sayısı kadar düşünce çeşidi varsa.. Kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır..!! ''

 2- Aşk/Sevgi bencildir..!!!! yani siz karşı taraf mutlu olsun diye sevmezsiniz..!!!!! Siz kendinizi mutlu etmek için aşık olursunuz..!! karşı tarafın bundan haberi dahi olmayabilir..!! denizi sevmek gibi.. çiçeği sevmek gibi..!!

İş bu yüzden.. karşı tarafın sizi mutsuz eden tercihlerine.. '' ama ben seni seviyorum '' diye cevap vermek komik olur..!!
Bir kişiyi sevmek.. sevdiğiniz kişiye değil.. Size sorumluluklar yükler...!! Yani karşı taraf size şunu söyleyebilir... '' ama beni sevdiğini söyledin..!! ''

  Seven ve sevdiğini ifade eden kişi sorumluluk altına girer.. sevilen değil..!! ( not; bu çocuklarınız için de geçerlidir..!! )
Özetle; bir kişiyi sevmeniz.. kişiye değil.. size sorumluluk yükler..!!

3- be freeman ( hür adam olmak ) dan kastedilen.. cinsel özgürlük değildir..!!!
İstediğin yere gidebilmek..! istediğin kişiye istediğin cümleyi kurabilmek..! zamanını istediğin şekilde geçirebilmektir..!! Bunun için bekar/yalnız adam olmak gerek şart değildir..!!
  Ekonomik özgürlük.. zihinsel özgürlük.. hayata dair arzulardan vazgeçebilme özgürlüğü.. kendinize güven.. vs.. vs.. sizin özgürlük alanınızı belirleyen temel şeylerdir...!!
 ( örneğin taş taşır karnımı doyururum arabaya binmem otobüse binerim diyebilen bir adam... müdürüne yahut başbakana istediği lafı söyleme özgürlüğüne sahiptir..!! kendine güveni olmayan adam.. ne zihninde.. ne de gerçek hayat da.. özgür olamaz..!!)

4- Kişi kendisini neyin mutlu ettiğini bilmekle yükümlüdür..!! bu yükümlülüğünü yerine getirmemiş.. ( yani kendisini neyin mutlu edip etmediğini öğrenememiş ) kişiler.. yaşı kaç olursa olsun.. henüz ergendir..!!

5- Özgürlüğünü elde etmiş kişiler.. kadere.. çevreye müdahale eder.. kendisine sunulanı kabullenmez..!! Kendi yolunu kendisi çizer...!!!

6- Kişi kendisini yahut çevresini, her zaman kontrol edemeyebilir.. Tıpkı saçının uzamasını... yahut kalbinin atmasını kontrol edemediği gibi..!!! kişinin içinde- aynı zamanda dışında- bir güç.. bazen kişinin kontrolünü ele alır..!!!

7- Victor Hugo ;
'' Hayatta arzu ettiğim ve bana hayatı sevdiren iki şey vardır.. AŞK ve HÜRRİYET..!
Aşk uğruna icap ederse hayatımı veririm.. Ama Hürriyet uğruna... Aşkımı da feda ederim..!! ''

8- Özgürlük; bazı kişiler için ( yada her kişide bazı konular için ..!! ) yerine başka hiç bir şeyin konmayacağı kadar değerli bir kavramdır..!! Bunu sizin anlamıyor olmanız.. onun size ihanet ettiği anlamına gelmez..!!!

9- Özgürlük ; tercihlerinizin ''bileşke'' sidir..!! bazen bileşke kuvvet sizi köleliğe çekebilir..!!

10 - Yazdıklarımı anlamıyorsanız..!! televizyon seyretmeye devam edin..! kendisiyle barışık yaşamak.. en büyük mutluluktur...!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.