19 Eylül 2014 Cuma

ŞEHİT KİMDİR..? İT OĞLU İT KİMDİR..!?


Bir köy düşünün, insanlar mısır yetiştiriyor, hayvanları var, tarlalarda çalışıp, avlanıp mutlu mesut yaşıyorlar..!

Sonra bir senesinde komşu köylerde kuraklık oluyor..!! komşu köylerde az mısır yetişiyor..!!
Bizim köyün ehteyarı diyor ki ; bu sene kuraklık var.. diğer köylerden gelip mısırımızı çalmak isteyebilirler.. herkesin KENDİ TARLASINI ve MISIRINI ...koruması lazım..!!
Başka bir ehteyar diyor ki ; Arazilerimiz geniş herkes tek başına arazisini koruyamaz..! bu yüzden herkes bir oğlunu versin.. onlarda köyün sınırlarında sırasıyla nöbet tutsun..!!!!! haydutlara, haramilere, hırsızlara karşı köyümüzü korusun..!! aramızdaki avcılarda bu gençlere nasıl silah kullanılır bunu öğretsin..!!

Ve o sene öyle yapıyorlar.. sınırların korunduğunu gören haydutlar da mısırı çalamıyorlar..!! ve köylü anlıyor ki.. bu faydalı bir şey, bu yöntemi her sene yapmalılar..!!


 Sonra köyde bir gün salgın hastalık oluyor.. aralarından biri dağlarda bulduğu bir otu kaynatıyor ve tüm köylüye içirerek köyü hastalıktan koruyor..!!
Ona da diyorlar ki sende artık tarlaya çalışmaya gitme.. sen hep dağlarda gez ki başka şifalı otlar da bulabilesin.. biz senin ailene bakmak için kendi yetiştirdiğimiz mısırdan birazını senin ailene de veririz..!!!

ve sonra benzer konularda da aynı yöntemi kullanıyorlar.. ortak ihtiyaçlarını gidermek için aralarından birini seçip o iş için görevlendiriyorlar..!! kimi çocukları eğitiyor.. kimi sınırları koruyan oğlanlar için yemek pişirip onlara dağıtıyor..!!

İşte yaşadıkları köyün daha mutlu daha huzurlu yaşaması için çalışırken ölen insanlara biz ŞEHİT diyoruz..!
Millet tarlada çalışırken, yahut dış sınırlarda nöbet tutarken..
Önceleri gizli gizli, sonraları yalanla dolanla, köyün ambarından mısır çalanlara, köyün topraklarını başkalarına peşkeş çekenlere, köyün suyunu satıp, parasıyla da yan köyde hovardalık yapanlara da..


  BİZ VATAN HAİNİ YAHUT İT OĞLU İT DİYORUZ..!!!!!!!!!!!!!!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.