13 Eylül 2014 Cumartesi

Profosyonel Ordu..!!!


SUBAY KİME DENİR.. KADASTRO MEMURUNDAN FARKI NEDİR..!?


Yıllar önce Ankara'daki ofisimde 2-3 arkadaş oturuyoruz.. aramızda emekli subay bir abimizde var.. Çuval olayı yeni olmuş.. ve konu çuvala geldi..!
Ben dedim ki ; aferin tim komutanına,, soğuk kanlı davrandı,, bir çatışmaya izin vermedi.. emri altındaki askerlerin hayatını korudu.. ve belkide Türkiye'nin bu bahaneyle savaşa sokulmasını engelledi...!!!
...
Emekli subay abimiz ( yaşı 70 e yakın) dedi ki ; oğlum öyle değil..!! bir tim komutanı çatışma çıkardı diye.. yahut manyak bir F-16 komutanı Atina'ya daldı diye iki ülke arasında savaş çıkmaz..!!! buna sebep olan kişi yakalanır ve cezalandırılır... iki ülke arasında savaş başka nedenlerle çıkar..!! ve savaştan önce ambargolar başlar.. elçilikler boşaltılır.. yani sen savaşın çıkacağını en az 6 ay önceden anlarsın..!!
O subayların orada ölmesi gerekiyordu..!! ama ölemediler..! Çünkü arabalarının taksiti bitmemişti.. çocuklarının okulu,, eşlerinin tatil planı vardı..!!!!!!!!!!!

Yani demem şu ki ;
köylü tarlada çalışır.. işçi fabrikada.. ülke olarak bir değer üretir.. barış zamanlarında askere bakar.. en güzel yerleri orduya tahsis eder.. ordu evlerinin ucuz yemeğini sübvanse eder.. ayağına postal.. sırtına palto..altına araba verir..!!!

NİYE..!?
Barış zamanlarında ( 80 yıl boyunca) ekonomiye hiç bir katkısı olmayan 200 bin subaya ben niye bakıyorum..!?
ZAMANI GELDİĞİNDE ÜLKEMİ KORUSUN DİYE...!!!!

ilk emekli subayı cezaevinde esir etmek için geldiklerinde o subay tetik elleseydi..!! peşine 300 subayı ESİR alıp Türk ordusunun ulusalcı kanadını hadım edebilirler miydi..!?
Yahut bayrağı indirenin kafasına çaksalardı..!! o bayrağı indirmeye bir daha cesaret edebilirler miydi..!??

Sorsan hepsi kendisini kahraman zanneder..!! doğuda görev yaptıkları zamanı anlatır..!!
sen doğuda teröristle çatışırken.. seninle birlikte hiç bir askeri tecrübesi olmayan 20 yaşındaki köylü çocuklarda savaşıyor..!! neyin kahramanlığından bahsediyorsun sen..!! adam üzerine mermi yağdırırken kusura bakma da sende elindeki silahla cevap vereceksin tabi ki..!!
sen doğuda 3 yıl görev yapıyorsun.. 20 yaşındaki çocukta bir yıl askerlik yapıyor..!! üstelik subay postalı giyip subay maaşı da almıyor.?
Kaldı ki.. komutan olduğu belli olmasın diye rütbesini sökerek gezen,, yahut birlik dışına çıkarken arabasına flama takamayan subaylarda gördük biz..!!!

Özetle.. askerin işi kitap yazmak değildir..!! gerektiği zaman tetik ellemeyi bilmek.. ve bu ülke için ölmektir..!!!! tarlada, fabrikada çalışıp, barış zamanlarında size bakmamızın sebebi bu dur..!!!!

Vazgeçtim ölmekten...sen tayinden korkarsan.. meslekten atılmaktan korkarsan.. kafana çuval da geçirirler.. ajan diye cezaevine de atarlar.. Bayrağı da indirirler.. Ankara'nın göbeğinde de döverler..!!

Çünkü artık sen asker değil.. Tapu kadastroda bir devlet memuru olmuşsundur..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.