11 Eylül 2015 Cuma

Sanal nedir..!? Gerçek nedir..!?




Hani şimdi şu hepimiz kardeşiz.. Türk kürt kardeş.. el ele hep beraber barışa.. aman tahriklere gelmeyelim.. sakin olalım.. diye vik vik edenler var ya...;
Keşke tüm sorunlar, Sizin yada güzellik yarışmasında ki dünya güzellik kraliçesinin '' tüm dünya barış içinde yaşamalı '' cümlesi ile çözülse....!!!!
Hayatta iki tür problem vardır..
a) Sanal olanlar ; yani sizin duygu, düşünce, inanç, eğitim, değer yargısı vesaire ye göre dert edindiğiniz sorunlar...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
b) Gerçek olanlar ; hangi dilden, ırktan, dinden, değer yargısından olursanız olun.. memeli olan her canlı için problem olan konular...!!
Örneğin trafikte gidiyorsunuz.. yan tarafınızdaki araçla trafik münakaşası yaşadınız.. aracın içinde 5 tane psikopat var.. ve size bağırarak diyor ki ; ''Senin canını alır ananı da severim...!!! ''
Bu küfür yada tehdit geldiğinde.. eğer sizin camınız kapalıysa.. müzik sesi açıksa.. yani siz bu küfürü ve tehditi hiç duymadıysanız.. sizin hayat çizginizde bir şey değişir mi....!!?? cevabı ben vereyim.. hayır hiç bir şey değişmez.. trafikte kaldığınız yerden hayatınıza devam edersiniz...!!!
Bu sanal bir problemdir...!!!
Gerçek problem ise şu dur..;
Trafikte gidiyorsunuz.. trafik münakaşası sonrasında 5 tane piskopat canını alırım Ananı da severim diye bağırdı.. sonra da arabalarıyla sizin arabanızın önünü kesti durdurdu.. üzerinize doğru söylediklerini yapmak üzere geliyorlar.. ve annenizde yanınızda..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bu da gerçek bir problemdir...!!!!!!!!!!!!
Gerçek problemler.. ama arkadaşım yaptığınız çok yanlış.. ayıp oluyo.. bu yaptığınız suç.. gibi laflarla çözülmez..!!!
Ve hatta en son kertede İMDATTTT YARDIM EDİN...!!! diye bağırmanız da fayda etmez..!!
Gerçek problemlerde yukarıda Allah.. aşağıda sen.. ve belki etrafında bir kaç seni seven yahut senin gibi düşünen..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yani demem şu ki ;
ülkenin yaşadığı problem sanal değil.. Gerçektir..!!
Yıllardır anlatmaya çalıştığımız şey.. inanç, değer yargısı, benim dediğim olsun kavgası değil.. yaşam kavgası dır..!!!
Bakmayın siz Davutoğlu'nun ''her ne olursa olsun seçimler olacak '' açıklamasına ( kaldı ki bu bir itirafdır.. seçimlerin olmama ihtimali mi var ki.. her ne olursa olsun gibi bir açıklama yapma ihtiyacı hissediyorsunuz..!!?? )
Şu ana kadar yaşadığımız terör.. buz dağının görünen kısmıdır..!!!
Kaldı ki yaşadığımız terör değil.. Proxy savaş diye adlandırılan 3. dünya savaşıdır...!!! ( afganistan da.. ırakta.. suriye de olan bu dur..!! )
Devletlerle terör örgütleri arasında ki değil.. Bazı Devletlerin zenginleri ile.. diğer Devletlerin zenginleri arasında ki pazar kavgası savaşıdır...!!!!!!!!!!!!
Bu yüzden 'Anadolu ateşi ' gösterisinin hazırlıkları çok öncesinden bitmiş olsa bile.. oyun daha yeni başlamıştır....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sahneye daha İŞİD girecektir.. yani Amerikan özel kuvvetleri.. Fransız paraşütcüleri.. Blackwater lejyonerleri....!!!
Şaka gibi di mi...!!?? İnanmak zor..!!!
Çünkü Herkes trafik kazası yapar sen yapmazsın...!!!!!!!!!!!!!!!!!
Çözüm nedir diye sormayın.. 3 yazımızın ikisinde çözümü de yazıyoruz..!!
1- Durumu kurtaracak çözümler.. ( muhalefet partileri önerileri ve temizliğin her kurumda yapılması gerekliliği )
2- Durumu kurtaramazsak 17. sini kurmak için hayatta kalma önerileri..!!
( deprem çantanı hazırla.. yahut her ilçe her mahalle kendi içinde.. üzüm taneleri birleşir salkım olur..!! )
Diyeceğimiz şimdilik kaydıyla bu dur..!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.