22 Eylül 2015 Salı

Kurban Bayramı..!!??


Kurban üzerine..;
1- Tanrıya kurban verme... paganlardan bu güne çok eski bir gelenektir.. hemen hemen tüm kültür ve dinlerde çeşitli şekillerde kendini gösteren bir uygulamadır...!!!!
2- Pagan kültürde '' Ritüel '' vardır.. islam dininde '' İbadet ''.!?
3- İbadet kişiyle Tanrı arasındadır ve yer/zaman bağımlılığı yoktur.. yani kişi isterse, istediği zaman, istediği yerde ibadet edebilir..!!!
4- Hz. İbrahim'den önce Tanrıya 'insan' da kurban edilmektedir..!! Hz. İbrahim'in, oğlu yerine gönderilen Koç'u kesmesiyle tarihsel bir değişim yaşanmış ve 'insan kurban etme' uygulaması İbrahim döneminde kalkmıştır..!!
5- Hz. Muhammed zamanında kurban; hac görevini yerine getirmek için Mekkeye gelen yoksul hacıların doyurulması amacıyladır.. ve sadece hac da kesilir..!!!! daha sonra hacca gidemeyen kişiler bu uygulamayı yaşadıkları yerde yaparak, kestikleri hayvanın etlerini yoksullara dağıtmışlardır..!!
Yani kurban bayramı aslında, hayvan kesme bayramı değil...!!!!!!!!!
Yoksulların, imkan sahiplerinin varlıklarından pay almasıdır..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( konu dışı not ; islamın hızlı yayılmasında ki en önemli sebeplerden bir tanesi de gelir dağılımında adalet arayışıdır.!! malın 40 da1'ini zekat vermek gibi..!! )
6- Kur'an'ın hiç bir yerinde hiç bir ayette Kurban kesiniz gibi açık bir emir yoktur..!! Yani kurban farz değil, insanlar arasında yardımlaşmayı artırdığı için sürdürülen geleneksel bir uygulamadır..!!!!
Kurban; Tanrıyla kurulan bağ, onun otoritesine teslim olmadır..!!!!!!!!!!!!!!!
Ve bunun için hayvan kesmek zorunlu değildir..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hayvan kesecek parası olmayan yoksullar.. Allah'ın kötü kulları mıdır..!!??
Hayatı boyunca fakir kalmış ve hiç bir zaman kurban kesememiş Kul'lar.. cennete gidemeyecek midir..!!!!?????
Paranızla kurban kesip evinizde yemeniz sizi cennetlik yapmaz..!!
Ama o kurban etinin tamamını(!) yahut parasını yoksullara dağıtırsanız.. (Allahın işini bilemeyiz ama..) Mahallede ki insanlar sizin adınız geçtiğinde '' cennetlik adam '' diye bahsederler...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ve son söz Allah'ın...!! ;
''Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir.!"
(Hacc 22/36;37)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.