14 Mayıs 2014 Çarşamba

Memleketi Kim Kurtarır..!?


 Bir ülkede yöneticilerin hırslarını, yanlışlıklarını, şahsi çıkarları için yaptıkları ihanetlerini nasıl engelleyebiliriz..??

 a) Devrim yapar sistemi değiştiririz.. !! ( devrim yapmak için kurulan silahlı örgütlerin kimlere alet olduğu ve bu işin küreselleşen dünyada imkansız olduğu herkesin malumu )

b) Sokaklarda kitle eylemleri yaparız..!! ( örgüt ve varılacak bir hedef yoksa sokaktan sadece anarşi çıkar.. hiç bir sonuç alınmaz.. )

c) Daha halkçı, demokratik, dürüst bir parti kurar demokratik olarak o partiyi iktidara getiririz..!! ( 60 yıldır bu ülkeyi demokratik olarak gelen partiler yönetiyor sonuç ortada.. al birini vur ötekine..)

d) Ordu halkı ve devleti korumak için darbe yapar başbakanı, bakanları asar yada cezaevine atar.. ( bu konuda yorum yapmaya bile gerek yok darbelerin verdiği zararlar herkesin malumu )

e) Hiçbiri

Peki ne yapacağız.. çözüm ne ..?? Bu devran hep böyle mi gidecek..?

İnsana dair hastalıklar ne ise.. bu hastalıklar her dönem her kurumda olacaktır.. başa kim gelirse gelsin..!!

Peki gelişmiş ülkelerde bu insani hastalıklar yok mu..!??
Var elbette.. oralarda da var..!

Ama onlar bu sorunu hukuk yoluyla çözmüş durumdalar..!! herkes kötü yola meyil edebilir.. bunu engelleyecek tek şey yasalar ve bu yasaların herkese adil uygulanmasıdır..!!

Yani Sayıştay denetimini doğru yapmayan müfettişi atarsan içeri 10 yıl, o müfettiş işini adam gibi yapar.. o müfettiş işini adam gibi yaparsa.. Kamu hırsızlıkları bu kadar kolay olmaz..!

Döverek adam öldüren polisi koyarsan içeri.. bak bakalım sokakta kimse ölüyor mu..??

Örnekler çoğaltılabilir..

Özetle Devletin kurumlarında çalışan insanların işlerini iyi yapmamaları durumunda soruşturmayla görevden alınması yetmez... cezaevine atacaksın..!! baklava çalan çocuğu attığın gibi..!!

Yüce divanda yargılayıp serbest bırakırsan.. ondan sonra gelen iktidar ne yapmaz ki..!!

Hukuk çalışsın.. Bak sistem nasıl düzeliyor bir anda.. bir anda gelişmiş ülkeler seviyesine nasıl çıkıyoruz.. bir anda bizi kahreden olaylar nasıl azalıyor..!

 '' Cumhuriyet savcıları; Meriç kıyılarında çalışan Türk köylüsünün kaybolan sabanlarından tutunuz da, bu yurtta yaşayanların uğrayacakları en ufak bir haksızlıktan, hatta Bingöl dağlarının ıssız kuytularında nafakalarını bekleyen öksüzlerin gözyaşlarından siz sorumlusunuz. ''  M. Esat Bozkurt

Nerede bu memleketin savcıları..??

Mesele yasaların yetersizliği değildir..!!
İngilterede doğru dürüst bir anayasa bile yoktur..!!

Mesele yasaları büyük başlara uygulamaktan korkan yüksek yargı dahil hukuk adamlarıdır..!!

Evet sürüleceksiniz..!!
Evet soruşturma geçirip görevden alınacaksınız..!
Ve hatta suikaste kurban gideceksiniz..!!

Memleketi ben mi kurtaracam demeyeceksiniz..!

Adınız Hakim/Savcı ise bu cumhuriyet için gerekirse öleceksiniz..!!
Sınırda nöbet tutan  Mehmetçik nasıl ölümü göze alıyorsa.. öyle.!!

Vatan lafla değil eylemle sevilir..!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.